Tydzień regionalny w Lidlu. Smaki Polski i Kofola!
Lato to idealny czas na odkrywanie smaków różnych regionów Polski. Nie musisz jednak przemierzać setek kilometrów, by skosztować regionalnych przysmaków. Od poniedziałku, 3 czerwca, Lidl Polska zaprasza do swoich sklepów na Tydzień Regionalny, oferując pyszności takie jak pomorski pstrąg, wrzesiński gzik czy mazurski sękacz. W tym samym czasie dostępne będą również specjały kuchni Europy Środkowo-Wschodniej.
Jak smakuje Polska? Na to pytanie nie ma jednej odpowiedzi. Każdy region kraju ma swoje unikalne dania, które są symbolem tradycyjnej polskiej kuchni. Dzięki Tygodniowi Regionalnemu w Lidlu możemy zasmakować w różnorodności polskich smaków, organizując prawdziwą kulinarną podróż bez wychodzenia z domu.
Miłośnicy smaków z południowej Polski znajdą w ofercie Lidla produkty marki Regionalne Szlaki, współtworzonej z lokalnymi dostawcami. Warto spróbować rolady ustrzyckiej w plastrach, synecki czy wędzonych przysmaków z Podhala. Fani kuchni wielkopolskiej z pewnością docenią wędzony twaróg, wrzesiński gzik oraz rogala świętomarcińskiego, którego autentyczność potwierdza Chronione Oznaczenie Geograficzne. Natomiast wśród specjałów z północnej Polski dostępne będą m.in. mazurski sękacz z masłem, soczyste jabłka grójeckie oraz gorąco wędzony pstrąg z Pomorza.
Od 3 czerwca Lidl oferuje także produkty inspirowane kuchnią Europy Środkowo-Wschodniej. W sklepach znajdziemy kultową Kofolę oraz panierowany ser, popularny w Czechach, który można podać smażony, przenosząc się na chwilę do naszych południowych sąsiadów. Nie zabraknie również czeskiej szynki praskiej, często nazywanej czeskim prosciutto, o charakterystycznym różowym kolorze, pachnącej wędzeniem i grillowaniem, często zapiekanej w cieście chlebowym.
Zobacz też:
Lidl rusza z promocją na elektronarzędzia Parkside! Kompletny warsztat w atrakcyjnej cenie!
Super Sobota w Kauflandzie – rabaty do 50%! Sprawdź, co warto kupić!